فعالیت فیزیکی میتواند مزایای جسمی و روحی بسیاری برای سلامتی شما داشته باشد، برای مثال میتواند عضلات، استخوانها و حتی قلب را تقویت کند، احتمال بیماریهای مزمن را کاهش دهد و روحیه و خوابتان را بهبود بخشد. پیاده روی، وزنه برداری سبک و یوگا میتواند حتی برای بیماران قلبی هم ایمن و مفید باشد. اما اگر در مورد اثرات ورزش برای گرفتگی رگ قلب احساس نگرانی میکنید، با پزشک خود صحبت کنید.
با شدت های مختلف ورزش کنید. تمرینات سبک مانند پیاده روی کوتاه، یا تمرینات شدیدتر مانند ایروبیک و شنای سبک انجام دهید. از افراط در فضای باز پرهیز کنید. در دمای شدید، رطوبت بالا یا هوای آلوده، ورزش نکنید.
آیا ورزش برای گرفتگی رگ قلب مفید است؟
وقتی شما بیماری قلبی جدی دارید، فعالیت فیزیکی منظم برای قلب، بدن و ذهنتان بسیار مهم است. فعال بودن به قلب کمک می کند که قوی تر شود و بهتر کار کند، همچنین می تواند به پایین آوردن احتمال حمله قلبی کمک کند. وقتی بدن در شرایط فیزیکی بهتری باشد، شما ممکن است علائم آنژین کمتری مانند درد قفسه سینه یا فشار احساس کنید.
فعالیت فیزیکی همچنین می تواند به کنترل مشکلات سلامتی از جمله فشار خون بالا و دیابت کمک کند. همچنین به شما احساس بهتری می دهد، باعث می شود انرژی بیشتری داشته باشید و وزن و استرس خود را کنترل کنید.
نکات مهم شروع ورزش برای گرفتگی رگ قلب
مبتلایان به بیماریهای قلبی حتما باید موارد زیر را قبل از ورزش رعایت کنند:
– ورزش خود را به آهستگی شروع کنید.
– ورزش روزانه خود را یادداشت کنید.
– بهتر است اگر زیادی خسته می شوید یا احساس خوبی ندارید، یک روز در میان ورزش کنید.
– به طور ایمن ورزش کنید.
– سرعت خود را تنظیم کنید: با شدت های مختلف ورزش کنید. از تمرین های سبک مانند پیاده روی های کوتاه به ورزش های سخت تر مانند ایروبیک کم اثر یا شنا چرخش کنید.
– از ورزش در دماهای بالا، رطوبت بالا یا کیفیت هوای ضعیف خودداری کنید. زمانی که هوا بد باشد، در باشگاه ورزش کنید یا در یک فروشگاه پیاده روی کنید.
– نفس خود را حبس نکنید: از ورزش هایی که باید نفس خود را نگه دارید خودداری کنید. این ورزش ها شامل شنا روی زمین، دراز نشست و تمرینات ایزومتریک می شوند. همچنین از برداشتن وسایل سنگین خودداری کنید.
– مراقب علائم خود باشید. اگر تپش قلب و علائم آنژین دارید، ورزش خود را متوقف کرده و استراحت کنید. همچنین اگر فکر می کنید نفس کشیدن برایتان سخت شده یا احساس سرگیجه می کنید ورزش را قطع کنید. اگر این علائم از بین نرفتند، با پزشک تماس بگیرید.
– اگر داروهایتان تغییر کرده، مراقب باشید: اگر داروهایتان تغییر کرده، از پزشک در مورد ادامه برنامه ورزشی خود سوال کنید. داروهای جدید میتوانند روی احساسی که در حین ورزش دارید، تأثیر بگذارند.
– ضربان قلب خود را اندازه گیری کنید: وقتی پزشک از شما میخواهد ضربان قلب خود را بررسی کنید. نبض خود را بگیرید یا از دستگاه ضربان قلب استفاده کنید. نبض خود را به هنگام بالا رفتن یا پایین آمدن از پله بررسی کنید.
– در صورت نیاز برنامه ورزشی خود را منظم کنید. اگر برنامه ی ورزش شما بیش از چند بار در هفته مختل شده، سعی کنید برنامه ی ورزشی خود را تنظیم کنید. کم کم، سطح ورزش منظم خود را افزایش دهید.
کدام ورزشها برای بیماران قلبی مجاز است؟
حرکات ورزشی مجاز برای بیماران قلبی کدام است:
حرکات کششی
بهتر است قبل از کشش عضلات خود، آنها را مقداری گرم کنید. به مدت چند دقیقه راه بروید یا فعالیت های هوازی سبک دیگر انجام دهید و سپس حرکات کششی را شروع کنید. تمام کشش ها را به تدریج انجام دهید. شما فقط باید کشش را احساس کنید و نباید دردی داشته باشید.
به هنگام کشش، به طور طبیعی نفس بکشید. نفس خود را حبس نکنید. اگر می خواهید تنفس خود را به هنگام ورزش اندازه گیری کنید، می توانید به هنگام کشش نفس خود را بیرون دهید، به هنگام کشش 2 یا 3 بار نفس خود را نگه دارید و سپس بیرون دهید. یعنی هر حرکت کششی باید 15 تا 30 ثانیه زمان ببرد.
حرکات مقاومتی
تمرینات مقاومتی اغلب با وزنه انجام می شوند. قبل از شروع با پزشک خود در مورد سطح ورزش ایمن صحبت کنید. ورزش را با وزنه ای شروع کنید که به آسانی می توانید به هنگام محدوده ی حرکتی مورد نیاز آن را حمل کنید. شما فقط زمانی می توانید مقاومت را افزایش دهید که به مدت چند هفته با وزنه ای که ورزش می کنید، احساس راحتی کنید. اگر آنژین، نارسایی قلبی یا سایر مشکلات قلبی را دارید، می توانید تعداد تمرینات خود را افزایش دهید، اما مقاومت آن را به همان میزان حفظ کنید.
حرکات شما باید در تمام مواقع آرام و کنترل شده باشند. اگر احساس می کنید نمی توانید مقاومت را کنترل کنید، وزنه را کم کنید. اگر علائمی مانند سرگیجه، تنگی نفس غیرطبیعی یا درد دارید، ورزش را متوقف کنید.